Thuisarts

Op de website van Thuisarts vindt u betrouwbare en begrijpelijke informatie over gezondheid en ziekten:

  • Bij vragen en klachten thuis
  • Voor, tijdens en na uw bezoek aan de huisarts

U kunt de informatie gebruiken om gezond te blijven, om klachten zelf aan te pakken, als u zich afvraagt of u naar de huisarts moet gaan, als u zich wilt voorbereiden op een gesprek met uw huisarts, als u de uitleg en adviezen nog eens wilt nalezen na uw bezoek aan uw huisarts of als u nog meer wilt weten over een onderwerp. De informatie op deze website is samengesteld door huisartsen, is onafhankelijk en wetenschappelijk verantwoord.

Zelfhulpwijzer

Tegenwoordig wordt het steeds makkelijker om zelf via het internet te werken aan psychische klachten. Denk aan klachten die te maken hebben met somberheid, angstig zijn, niet-functionele stress en overmatig alcoholgebruik. Klachten die vaak met elkaar samenhangen.
Hevige stress kan omslaan in angst en overmatig alcohol kan je somber maken.
Het kan ingewikkeld zijn de kern van je klachten te vinden.
De zelfhulpwijzer helpt u om de kern van uw klachten te vinden. Na het beantwoorden van de vragen geeft de zelfhulpwijzer aan op welk vlak uw klachten liggen en krijgt u een suggestie over geschikte online zelfhulpcursussen.
De vragen die in de zelfhulpwijzer zijn opgenomen, zijn vragen die professionele hulpverleners ook gebruiken om een indruk te krijgen over iemands klachten.
En de zelfhulpwijzer verwijst ook alleen naar kwalitatief hoogwaardige online cursussen die bewezen effectief zijn. De zelfhulpwijzer is eenvoudig in gebruik en kun je anoniem invullen.